Bashkia Lezhe ne Takimin e Qytetareve Europiane .

Nje grup perfaqesuesish te Bashkise Lezhe moren pjese ne Takimin e Qytetareve Europiane ,qe u mbajt ne Valongo , Portugali nga 16-20 Tetor 2017 .
Ky takim financohet nga programi " Europa per qytetaret " drejtimi " Binjakezimi i Qyteteve " thirrja e pare per vitin 2017 .
Ne kete takim ishin pjesmarres nga qytetet Valongo ( Portugali ) , Formigine ( Itali) , Mioveni ( Rumani ) dhe Lezha .
Qytetaret e disa qyteteve te binjakezuara do te takohen per te diskutuar mbi diversitetin , multikulturalizimin , te drejtat e njeriut dhe sfidat me te cilat perballet BE dhe synon te ndikoje ne jeten e perditshme te pjesmarresve duke i lejuar ata qe te mesojne dhe frymezohen nga njeri- tjetri .
Nje prezantim dinjitoz i te rinjve te bashkise Lezhe , Hekuran Koka , Gentjan Zhubi, Zechary Burdeau , Gjovalin Marku , Nertila Nikolli, Marjana Brunga , Florinda Kola , Lindita Frroku , Elisjana Frroku ne kete eviniment te rendesishem .Pervec pjeses se  diskutimeve dhe  njohjes se kulturave te  ndryshme,si ajo Italiane,Romune ,Portugeze ishte  dhe  shetitja ne  tre  qytete te  PORTUGALISE si VALONGO,MATUZINHOS dhe PORTOS(ky i  fundit eshte  qyteti me  i  madhe ne Portugali pas  Lisbones)
GJovalin Marku Specialist  prane Drejtorise Integrimit  Europian dhe programeve  te Zhvillimit

Sherbime dhe kontakte

Adresa:

Lagjia Skenderbeg, Sheshi Gjergj Kastrioti
Lezhe, Albania
info@lezha.gov.al
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2016 Bashkia Lezhe