Historiku i Futbollit ne rrethin e Lezhes

historiku_futbollit

Loja e futbollit ne rrethin e Lezhes e ka zanafillen e vet ne 10 vjecarin e dyte te shekullit XX. Fillimisht futbolli ne qytetin e Lezhes u luajt midis te rinjeve qe nga viti 1916, kur nje kolonel austriak i quajtur Hill u dhuroi atyre dy topa futbolli lekure ku, per kamerdare kishin fshikezat e urines te bagetive te trasha.  Me vone, sipas nje shkrimi ne gazeten "Sporti  Shqiptar" te vitit 1937, qe mban daten 13 Nentor theksohet: "Djelmenia lezhjane mblidhej ne grupe te vogla me qellim krijimin e nje shoqenie te madhe e komplete". Dhe artikulli me tej vazhdon:" Djelmenia lezhjane megjithe pengimet, filloj te realizoje qellimet e veta tue formue nje shoqeni prej 14 vetash". Kjo shoqeni u trajtonte ne ate kohe-sipas ketij artikulli-nga te rinj si Ahmet Cafi e Fadil Dani". Fusha e pare e futbollit u ngrit poshte Sheherit ne fushen e Grykes se Zeze.  Keto te rinj u ndanin ne dy skuadra me nga 7 veta. 

Më shumë ...

Sherbime dhe kontakte

Adresa:

Lagjia Skenderbeg, Sheshi Gjergj Kastrioti
Lezhe, Albania
info@lezha.gov.al
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2016 Bashkia Lezhe