Njoftime

 • Nata e Kinemase Europiana
  19.09.2018
 • Bashkia Lezhë shpall konkursin për vendosjen e shtatores së Gjergj Kastriotit në qender të qytetit të Lezhës.
  07.09.2018
  Përshendetje miq të Lezhes dhe historisë së lavdishme të saj! Në kuadrin e "Vitit mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit", Bashkia Lezhë me inisiativën e Kryetarit Z.Fran Frrokaj ka planifikuar që në zemrën e qytetit, në sheshin "Gjergj Kastrioti" të vendosë një shtatore monumentale të Heroit tonë Kombëtar. Pikërisht, këtu në qytetin e Lezhës ku u zhvilluan edhe dy ngjarjet më të rëndësishme në historinë e popullit shqiptar, Kuvendi i Besëlidhjes së Lezhës i mbajtur me 2 mars 1444 në ambientet e katedrales mesjetare të Shën Nikollit, dhe 24 vite më vonë, më 17 janar 1468 këtu kaloi në përjetësi dhe më pas u përcoll në banesën e tij të fundit, i pavdekshmi Gjergj Kastrioti. Sot, gati në çdo qytet të Republikës së Shqipërisë dhe në trevat e mbetura jashtë saj në vitin 1912, ekziston një monument i Heroit tonë Kombëtar. Gjithashtu, pothuajse çdo kryeqytet europian dhe disa qytete të rëndësishme në vendet perëndimore e kanë nga një objekt të tillë me forma dhe përmasa nga më të ndryshmet, por ajo që e meriton me shumë se kushdo tjetër në Shqipëri dhe në botën e qytetëruar, e që fatkeqësisht i mungon, është pikërisht Lezha e Besëlidhjes, Lezha e Gjergj Kastriotit, vendi ku nisi dhe ky u mbyll "Epopeja e lavdishme Kastriotiane".
 • Njoftim per mbledhjen e Keshillit date 19.07.2018
  16.07.2018
  Njoftim per mbledhjen e Keshillit date 19.07.2018, ora 14:30 ne sallen e Konferencave te Hotel Lissus.
 • 21.06.2018
  Njoftim per thirrjen e mbledhjes se Keshillit Bashkiak Bazuar ne ligjin Nr 139/2015 date 17.12.2015, 'Per Veteqeverisjen Vendore',neni 53 pika 2, pika 4, nenit 56 pika 2 shkronja 'a', njoftoj thirrjen e mbledhjes se Keshillit Bashkiak Lezhe.diten e HENE me date 25.06.2018 ne ora 14:30, ne sallen e konferencavc te 'Hotel Liss' tek turizmi qytetit Lezhe, me kete rend dite
 • 22.05.2018
  Bazuar ne ligjin Nr 139/2015 date 17.12.2015, 'Per Veteqeverisjen Vendore',neni 53 pika 2, pika 4, nenit 56 pika 2 shkronja 'a', njoftoj thirrjen e mbledhjes se Keshillit Bashkiak Lezhe.diten e PREMTE me date 25.05.2018 ne ora 14:00, ne sallen e konferencavc te 'Hotel Liss' tek turizmi qytetit Lezhe, me kete rend dite

Sherbime dhe kontakte

Adresa:

Lagjia Skenderbeg, Sheshi Gjergj Kastrioti
Lezhe, Albania
info@lezha.gov.al
Të gjitha të drejtat e rezervuara. © 2016 Bashkia Lezhe